Omega 3 en 6 vetzuren zijn essentieel voor een goede gezondheid. Voormalig onderzoek heeft aangetoond dat de lange keten vetzuren voordelen kunnen hebben voor een reeks van leer-en gedragsstoornissen.

Ongeveer 20% van de droge stof van de hersenen en ongeveer 30% van het netvlies worden gemaakt van deze elementen

De voeding van de gemiddelde westerling heeft meestal een tekort aan lange keten vetzuren.

Waarom vetzuren essentieel zijn
Met de huidige trends voor vetarm dieet beseffen de meeste mensen niet dat een aanvulling van bepaalde vetzuren in onze dagelijkse voeding noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Dit zijn de twee 'families' van essentiële vetzuren 'Omega-3 en omega-6. Deze verbindingen zijn lange keten polyvetten, tegen de korte keten verzadigde vetten, die algemeen worden vermeden. Lange-keten vetzuren zijn belangrijk voor de meeste processen in ons leven, en dat is de reden waarom zij  als' essentieel 'worden beschouwd.

Vis en zeevruchten zijn de belangrijkste bronnen van de omega-3s, met name zij zijn  de sleutel  voor het oog en de hersenen, EPA en DHA. Groene groenten, sommige noten en olie zijn de voedingsbronnen voor de omega-6 vetzuren. Maar zelfs als u een goede ingang via de voeding van de moederdieren vetzuren (LA en ALA) is het soms nog nodig om bijkomende supplementen in te nemen om aan de dagelijkse behoefte te komen.